Mag ik effe vangen Gele mais

Karper particles
Levertijd:
1-2 dagen

€1,69

Incl. btw

bereiding van de mais

Het bereiden van harde mais is erg eenvoudig. Je begint met een pan of emmer die je voor de helft vult met de harde mais, daarna vul je de emmer verder met water. Mais zal veel water opnemen en flink opzwellen, daar moeten we de mais de ruimte voor geven. Wanneer de mais is ondergedompeld laat je deze 48 uur weken. Na deze 48 uur is de mais gezwollen en klaar om gekookt te worden. Giet het water van de geweekte mais af en vul een pan voor de helft met deze mais.

Daarna vul je de pan met water en zet het vuur aan. Het is belangrijk om ruim water te nemen want een deel zal verdampen tijdens het koken,  na een half uur koken kan je het vuur weer uitzetten en is je mais flink gezwollen en minder hard geworden, Giet daarna de mais in een emmer.

Nu is je mais klaar voor gebruik! Je kunt er meteen mee gaan vissen, maar je kunt het ook invriezen. Wanneer je het niet invriest, dan is de geweekte mais nog ongeveer vijf tot zeven dagen te gebruiken, daarna zal het zuurder gaan ruiken. Ingevroren mais is nog maanden houdbaar.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
(0)