Banner category

Spiering Klein

Verpakt: 20-40 stuks
Inhoud: ongeveer 250 gram

Deze vis komt in zowel zoet als zout water voor en is een echte scholenvis. Hij houdt van grote open wateren
zoals het IJsselmeer en de Randmeren maar komt ook in de Amsterdamse grachten voor. Een zout waterspiering wordt tot 30 cm lang en 8 jaar oud, terwijl de zoet waterspiering meestal niet ouder dan 3 jaar en niet langer dan 14 cm lang wordt. Voor het vissen op snoekbaars worden de `kleinere` vissen aangeraden en voor de snoekvisser worden alleen de grootste spieringen geselecteerd.
De spiering is een ideale aasvis vanwege zijn onmiskenbare komkommergeur. Het feit dat het een stevig visje is, maakt dat hij goed te bevestigen is op takels en fireballs en goed weg te werpen is. Met deze aasvis wordt het zelfs op dressuur wateren mogelijk om tóch dikke vissen te vangen terwijl anderen een zware dag hebben om te beet te krijgen. Bovendien zien onze rovers de spiering als natuurlijk aas, wat hem onmisbaarmaakt bij het vissen op snoek en snoekbaars.
Wij zoeken voor snoekvissers de allergrootste exemplaren uit en voor snoekbaarsvissers de kleinere varianten voor het vissen met bijvoorbeeld de dropshot of fireball.

Spiering Klein
Lees meer
(0)